|
pomiar (magda) |
|
|
gdzie można zrobić darmowy pomiar cisnienia? (więcej...) |
|
|
Jak mierzyć w ciśnienie? (Dalio) |
|
|
Czy pomiar ciśnienia będzie jednakowy mierząc na nadgarstku i przedramieniu, bo słyszałem że mogą wychodzić odmienne wyniki. (więcej...) |
|
|
błędy w pomiarze ciśnienia (Lucja) |
|
|
Mierząc ciśnienie w odstępach czasu 10 min za każdym razem wychodzą rozbieżne wyniki i to różnice 171/90 potem 160/94, 130/85. Od czego może to zależeć, jak powinnam się przygotować do tego badania, dodam , że mierzę na siedząco i na lewym przedramieniu, niby wszystko tak jak należy, ale co z tymi różnicami. (więcej...) |
|
|
niskie ciśnienie (zimna) |
|
|
moje ciśnienie jest bardzo niskie w granicach 55/90 puls 65, wszyscy się dziwią jak funkcjonuje z takim ciśnieniem, ale ja się już przyzwyczaiłam. często jednak przy pomiarach ciśnienia wychodzi mi błąd czy może być to spowodowane tak niskim ciśnieniem, że urządzenie może go nie odczytywać/ (więcej...) |
|
|
Prawidłowe ciśnienie (Kinga) |
|
|
Witam. Powiedźcie mi proszę jakie powinno być prawidłowe ciśnienie? (więcej...) |

Rezonans magnetyczny jest swego rodzaju prześwietleniem. Dzięki niemu uzyskuje się obrazy struktury anatomicznej ciała człowieka we wszystkich płaszczyznach. Badanie to jest niezwykle pomocne dla lekarza, gdyż daje jemu informacje o rozmieszczeniu, składzie i wielkości tkanek pacjenta, co przełożyć się może na bardzo szybką i trafną diagnozę.
Badania okresowe
Badania okresowe są formą badań profilaktycznych realizowanych przez zakłady pracy. Ich celem jest ocena stanu zdrowia pracownika, również pod kątem dalszej zdolności do pracy na danym stanowisku oraz w celu przeciwdziałania czy podjęcia leczenia w sytuacji, gdy zdrowie zatrudnionego (podwładnego) jest lub może być zagrożone (z racji wykonywanego zawodu.